Sunday, 30 December 2012

Welkem back !!

Welcome back !! setelah menyedari dan tersedar dari lena yang panjang bahawa cuti krismas dah habis, terlalu pula banyak segala serba serbi esaimen baru teringat belum buat lagi.
 Melayu kan ? last minute baru efficient (mont, 2012).

Cuti krismas ni aku tak balik pun, ada kerja sikit.. Ramai orang tanya  ( lebih daripada 2 orang tu kira jamak la..cincai-2). Apa kau buat tu pamie kat penang ? kerja apa kau buat ni ? kau ni wakil rakyat ke nak berkempen kat sana? bukan-2 sume salah..aku kat penang ni nak berkhalwat...hahaha!!berkhalwat ni menyendiri la gila. Aku ada kerja kelab yang belum nak siap tu, esaimen lagi, nak study sikit lagi, so aku mengambil keputusan untuk tidak balik minggu ni.. sob sob sob

Tengah-2 tu captain :D


#As student sebenarnya banyak masa kita dibazirkan kepada benda-2 yang tak berpaekdah. 
#And as student kalau nak bazir masa anda, tengok kita ambil course apa, haha!! kalau ambil course kulinari ke? boleh-2 kalau nak main-2. Sebab setakat ni tak pernah aku dengar student kulinari kene ambil paper Julai.
#As student too  banyak lagi objektif yang perlu kita capai dengan mempunyai masa yang banyak. (amende aku tulis ni -_-)


Dan bukan la namanya pelajar jika :# Bukan la seorang pelajar jika masanya banyak dihabiskan bukan untuk belajar

# Bukan la namanya seorang pelajar jika masanya lebih dihabiskan untuk FB, twitter, daripada untuk belajar.

# Bukan la namanye pelajar kalau tak pernah meniru semasa exam.

# Bukanlah namanye pelajar jika hati dan mindanye duk pikir 24 jam pasal cinta.

# Bukan la namanye pelajar kalau asyik nak berblogging dan blog walking sahaja ( HAHAHA!!). terasa mak jemah :D

In the coconut shell, sebagai student kita perlu menggunakan internet sebaik-baiknya untuk melaksanakan esaimen dan bukannya mengonlinekan diri 24 jam di Twitter dan FB serta jangan tengok porn. Insyallah kita berjaya dunia dan akhirat..

Assalamualaikum~~
salam satu blogger :DMari membatakkan diri :D

0 comments:

Post a Comment