Sunday, 30 December 2012

Welkem back !!

Welcome back !! setelah menyedari dan tersedar dari lena yang panjang bahawa cuti krismas dah habis, terlalu pula banyak segala serba serbi esaimen baru teringat belum buat lagi.
 Melayu kan ? last minute baru efficient (mont, 2012).

Cuti krismas ni aku tak balik pun, ada kerja sikit.. Ramai orang tanya  ( lebih daripada 2 orang tu kira jamak la..cincai-2). Apa kau buat tu pamie kat penang ? kerja apa kau buat ni ? kau ni wakil rakyat ke nak berkempen kat sana? bukan-2 sume salah..aku kat penang ni nak berkhalwat...hahaha!!berkhalwat ni menyendiri la gila. Aku ada kerja kelab yang belum nak siap tu, esaimen lagi, nak study sikit lagi, so aku mengambil keputusan untuk tidak balik minggu ni.. sob sob sob

Tengah-2 tu captain :D


#As student sebenarnya banyak masa kita dibazirkan kepada benda-2 yang tak berpaekdah. 
#And as student kalau nak bazir masa anda, tengok kita ambil course apa, haha!! kalau ambil course kulinari ke? boleh-2 kalau nak main-2. Sebab setakat ni tak pernah aku dengar student kulinari kene ambil paper Julai.
#As student too  banyak lagi objektif yang perlu kita capai dengan mempunyai masa yang banyak. (amende aku tulis ni -_-)


Dan bukan la namanya pelajar jika :



# Bukan la seorang pelajar jika masanya banyak dihabiskan bukan untuk belajar

# Bukan la namanya seorang pelajar jika masanya lebih dihabiskan untuk FB, twitter, daripada untuk belajar.

# Bukan la namanye pelajar kalau tak pernah meniru semasa exam.

# Bukanlah namanye pelajar jika hati dan mindanye duk pikir 24 jam pasal cinta.

# Bukan la namanye pelajar kalau asyik nak berblogging dan blog walking sahaja ( HAHAHA!!). terasa mak jemah :D

In the coconut shell, sebagai student kita perlu menggunakan internet sebaik-baiknya untuk melaksanakan esaimen dan bukannya mengonlinekan diri 24 jam di Twitter dan FB serta jangan tengok porn. Insyallah kita berjaya dunia dan akhirat..

Assalamualaikum~~
salam satu blogger :D



Mari membatakkan diri :D

Wednesday, 26 December 2012

Musim ?



Musim ?? tu la entry aku pada hari ini, memandangkan kira berada dalam musim tengkujuh ni memang enak untuk meniduri diri sendiri dan bukan dengannya dengan orang lain. Sebenarnya musim ni seolah-olah satu perumpamaan terhadap kehidupan kita. (dah macam-2 pulak si pami ni).

Secara sedar atau tidak sedar mahupun separa sedar, kehidupan kita ni terjalin hebat dengan situasi semasa. Tak percaya ? cuba kita imbau dulu-dulu masa kecik-kecik, kartun Beyblade menjadi trend budak-2 sekolah,, mencanak aku dulu cari beyblade kat kedai pak cik sulaiman, takut-2 habis. Tak dapat real beyblade pemadam pun boleh buat lawan asal boleh pusing. HAHA!!



#musim dalam kehidupan.


1# musim tidak konsisten.

Musim tak konsisten  maknanya dia buat sekadar ikut trend, takde istiqomah langsung la kiranya. Buat pun sekejap sekejap. contoh musim tak konsisten macam:


  • Musim final exam


Musim ni betul-2 pure punya konsisten study, kalau study week tu 2 minggu,, 5 hari sebelum exam baru kemain konsisten study siang malam..
  • Musim blackberry dan apple

deyh macha, time aku kecik-2 dulu blackberry dan apple masih lagi buah-buahan
  • Musim boikot

boikot produk israel !! aku bagi top seminggu tak jejak kat mcD tu..haha
  • Musim insaf

musim insaf ni time bulan puasa je..tapi ada juga yang konsisten serta istiqomah tak puasa dalam bulan ramadan .


2# musim yang konsisten

Musim yang konsisten ni banyak sebenarnya, tapi aku nak cerita sikit je ni..haha..

  • Musim Haji

Musim haji ni memang dah fix dah, tak boleh nak tukar-2 tarikh,, delay 2-3 minggu ke..memang dah tetap 8 sampai 12 zulhijjah dalam kalender islam..tak boleh korang nak anjak ke bulan Muharam ke, bulan Safar ke..

Yang lain-2 korang pikir la musim apa lagi..musim puasa,musim raya..musim buah-buahan ke..

Saturday, 24 November 2012

Hati ouh Hati (Season I)



Ni kalau aku tulis Season I jangan nak berharap pula Season II akan menyusul. Saje je teman nak mengaburi mata masyarakat majmuk kat Malaysia ni.

Dulu aku kecik-2, aku pikir hati ni berbentuk love cam kat atas ni.. Rupa-rupanya ....

CENGGINI HATI RUPANYA

Aku syak ni hati lembu... haha..#lawakhambar

sudah sudah..berbalik pula pasal hati.
#Hati (Bahagian 1)

aku sebut je hati korang pikir apa? first benda aku pikir ialah peribahasa.. " Ikutkan hati mati ikutkan rasa binasa " dan peribahasa ni dikuatkan lagi dengan ungkapan Ustaz aku dulu..mula-2 dia quote peribahasa ni then dia cakap " tu sebab Allah sematkan iman dalam hati kita,supaya kita dapat mengawalnya ". Dulu aku dengar bodoh2 je..haha..aku ingat pun sebab ayat ustaz aku ni best.  Baru kin aku sedar berapa dalamnya ungkapan dia.. Dalam mana ? haha..dalam la gak oii


#Hati (Bahagian 2)

benda kedua aku pikir pasal hati ialah cinta..ahaha~ #mood: vanila coklet.. apa jimbet sebenarnya cinta ni ?

1. Cinta takde kena mengena dengan megi cintan.

2. Cintan selalu dikaitkan dengan cintun. Adakah mereka adik beradik kandung seibu sebapa seatuk senenek seuncle seaunty seketurunan sesusurjalur? Hasil kajian menunjukkan takde langsung pun orang kata cintun tu sejenis megi. Kerana megi cintun pun memang tak wujud dalam pasaran.

3. Cinta bukan hanya dirasai oleh orang cina. Cinabeng pula adalah antara kata-kata makian yang digunakan, tentunya bukan untuk orang yang dicintai.

4. Takde siapa yang dapat buktikan cinta itu buta sebab sampai sekarang pun masih takde sorang pun manusia, saintis mahupun doktor yang mampu buktikan cinta tu mempunyai mata.

5. Cina buta merupakan salah satu tindakan yang dilakukan kesan akibat terlalu cinta.

6. Orang dahulu kala mengeja perkataan cinta sebagai chenta. Ia tiada sebarang kaitan dengan planta, plasenta dan plasma tv.

7. Orang yang bercinta biasanya mempunyai hati yang berbunga-bunga. Akan tetapi, dalam dunia ni memang kita tak pernah jumpa lagi bunga-bungaan yang tumbuh dari hati yang diletakkan di dalam pasu lalu diberikan kepada kekasihnye #romantiknye

8. Orang yang bercinta biasanya mandi tak basah. Itupun sebab dia tak mandi

9. Orang yang bercinta biasanya tidur tak lena. Itupun sebab nyamuk hurung kaki dia. Sape suruh tak pasang ubat nyamuk dan pakai kelambu.

10. Orang yang bercinta biasanya makan tak kenyang. Biasalah, makan ikut sunnah. Kalau kenyang sangat kang mengantuk pulak.

11. Orang yang bercinta biasanya hidup dalam dunianya sendiri. Kompem dah la sebab mustahil pulak diorang nak hidup dalam akhiratnya sendiri. Dorang kan belum mati.

12. Orang yang bercinta suka dengar lagu-lagu jiwang. tak pernah pulak dengar orang bercinta yang suka ulang-ulang play lagu negaraku.

13. Orang yang bercinta ni sensitive. Orang dah suruh pakai sensodyne tak nak. Colgate relieve pun ada kedekut nak beli.

14. Cinta, rindu, sayang, kasih, adalah beberapa perkataan yang mempunyai kaitan dan persamaan. Ya, kaitannya itu semua adalah perkataan dalam bahasa Melayu.

15. Aku cinta padamu adalah lagu yang menaikkan Siti Nurhaliza dalam industri seni tanah air. Sedangkan aku benci padamu adalah ayat yang menjatuhkan semangat seseorang manusia yang cuba nak mengorat manusia yang lain.

16. Cinta bukanlah suatu jenis makanan yang boleh dimakan begitu sahaja.

17. Cinta itu subjektif. Paper II 60 markah. Biasanya paper I objektif 40 soalan. Paper II cantum markah dengan paper I dapatla markah penuh.

18. Bencinta adalah perasaan seperti biskut. Kejap benci kejap cinta. Tak istiqomah langsung.

19. Antara cinta dan cita-cita, ditengah-tengahnya ada cerita. Drama ke katun ke ikut korang lah.


20. Perempuan itu hatinya di mulut manakala lelaki pula mulutnya di hati. Pondan pula mulutnya di mulut dan hatinya stay tempat sama tapi akal entah kemana

21. Memendam rasa cinta akan menyeksakan jiwa. Memendam rasa nak berak akan menyeksakan dan memulas-mulaskan perut. Usah le tahan-tahan berak. Tak elok untuk sistem pernafasan.

22. Cinta sejati adalah mengharapkan kebahagiaan untuk orang yang dicintai. Walaupun orang yang dicintai tu cakap dia bahagia cintakan orang lain, hati kita boleh redha dan kata, “aku pun turut bahagia sebab ngko bahagia”, bukannya cakap “aku akan buatkan ngko masuk hospital bahagia sebab ko tak bagi aku bahagiakan ko

23. Cara untuk mendapatkan cinta adalah dengan memberikan cinta terlebih dahulu. Tak payah le hulur rasuah.

24. Jangan mengharap sangat cinta itu berbalas ibarat memberi kueh kepada jiran sebelah mengharapkan talam dipulangkan.. takde rezeki

25.Mungkin hari ni seseorang makan nasik. Dan mungkin saja keesokan harinya setelah jemu makan nasik akan berubah perasaannya mencintai chicken chop.. #metafora kuasa 33

26. Bercinta memang susah. Untuk dicintai juga memang susah. Tapi untuk dicintai oleh orang yang kita cintai itu lagi la susah. Habeh ape yang senangnye?

27. Cinta monyet susah untuk didetect. Ada sesiapa dari bidang zoology yang pernah buat kajian tentang bagaimana monyet bercinta?

28. Ada apa dengan cinta? Macam-macam adaaaaa…


lu senyum siket~

Thursday, 15 November 2012

The Greatest Pain In Life

The greatest pain in life is not to die, but to be ignored.
  • To lose the person you love so much to another who doesn't care at all.
  • To have someone you care so about so much throw a party...and not tell you about it.
  • When your favorite person on earth neglects to invite you to his graduation.
  • To have people think that you don't care.

The greatest pain in life, is not to die, but to be forgotten. 
  • To be left in the dust after another's great achievement.
  • To never get a call from a friend, just saying "hi".
  • When you show someone your innermost thoughts and they laugh in your face.
  • For friends to always be too busy to console you when you need someone to lift your spirits.
  • When it seems like the only person who cares about you, is you.

Life is full of pain, but does it ever get better? 
  • Will people ever care about each other, and make time for those who are in need?
  • Each of us has a part to play in this great show we call life.
  • Each of us has a duty to mankind to tell our friends we love them.
  • If you do not care about your friends you will not be pusinshed.

You will simply be ignored...forgotten...as you have done to others.
mentor mentee 2010

gracias :D

Our today

It seems like unstoppable juggernaut that killing everyone life without mercy.
This is full describing the future and olso what we gonna do in future ?

BINGO !!
Hypothesis : yeah! our today have been tortured by the future ...

Experiment :

1. A guys struggling hard do almost everything job in the world for money to get married. 
2. Students too depressed about the final exam
3. A mom too worried about the baby in her tummy 
4. The PM does everything to maintain their power and win each elections every 4 years.
5. A dad worry about his child's future.


But..sometimes all the worries and all the depression make us more reliable more adventure and maybe more ready. 

I give an example, a guys gonna be marry in 2 years, what he gonna do ? just sit in kedai mamak having fun and laughing to someone ? no ! he should go out there find extra money by doing all possible work to get well preparation about his wedding ..

Yeah.. it's a life ..our life have been tortured by future in good ways.. It make us more mature and ready to face the real life out there .

Hypothesis is accepted ..!

wake up and get a life!!



Friday, 9 November 2012

that called life




Waktu kanak-kanak dulu, kita sentiasa tertanya2 bila nak jadi besar ni..nak jadi dokter,cikgu, ahli bomba,polis (pengaruh gerak khas) bila nak besar ni ..tak sabar nak kawin ( ni aku tambah sendiri) ha ha ha!!  tapi sekarang bila dah besar, kadang kala kita tak jadi apa yang diharapkan. 

Mungkin dulu nak jadi polis, tapi kini dah jadi bomba. ha ha ha! kira ok la tu.. Ada yang nak jadi askar, tup2 jadi mak andam, HAMEKAWW jauh da tu. 


Tiba-tiba kita teringat cita2 kita dahulu kita tak kecapi pada hari ni dan kita sedar pensel patah, pemadam hilang dan kerja rumah x siap, kene rotan dengan cikgu, terkencit dalam seluar ( bukan aku ) adalah jauh lebih baik daripada hati yang patah dan pengalaman yang mengguris hati. 


That's call life..one moment we dream such a rainbow and colorful life in future..but someday we realize life is not all happy ending.. died in garden full of flowers.. married to someone u crush on.. and someday we have to realize our life was fated by the hand of Allah The Almighty. He know every single thing in the world and know what the best for ourself.

Thursday, 1 November 2012

Who's Your Favourite?


the baby can't lie :D



haiyaa!

Recently, i worked in ***** and i could see the hierarchy there, who was on the top and who was at the bottom, you know what i mean right ? i divert into two level, level 1 who at the bottom and level 2 who was at the top league..

LEVEL 1

Aku classify level 1 ni as the majority people who work in lower position in certain company or what so ever.

what do you think ? guess who will fill the lower or maybe lowest position based on the scenario in Malaysia exclude bangla, nepal and etc etc etc ? haha! you know the answer olredi .. Melayu beb melayu..

guess again why they worked at the position ? no education for sure .. aku bukan nak menghina sesiapa .. this is reality. aku teringat satu rangkap lagu,
"dunia untuk orang bijak, pandai-2 hidup kalau tak nak kena pijak"

the question here is why they no education ? they are so young range between 19-23 y/o..its okay they took as the part-time job  in the sem break.. tapi yang aku nak highlight kat sini mereka yang give up dah tak nak belajar dan mengambil keputusan untuk bekerja sepenuh masa. hey ! sampai bila nak jadi kuli ? at the end of the day you still there as coolie. I know the power of Allah The Almighty can give u wealth in one sec. but Allah have said in al-Quran

r-Ra’ad (ayat 11): 
“Sesungguhnya Allah tidak akan merubah nasib suatu kaum melainkan kaum itu sendiri yang merubah nasibnya.

no efforts ? so ? we will always  at the level 1, no changes at all and still the same.

And at the top of league ? guess who again?




What yours ?


p/s: There's a lot of thing that we not satisfied with. Silap sikit ? "hey damn you ! work properly huh?" biasalah Malaysian, always pointing blame to others. hey ! mana ada orang perfect dalam dunia bai.




Wednesday, 31 October 2012

Mat Rempit

Nak tau apa yang special nya Malaysia, yang negara lain tiada?? . . .tu dia "Mat Rempit" special dari Malaysia ye. Di negara lain takdenya, tu sebab la mat-2 saleh memang kagum la dengan anak muda Malaysia ni. Aku pun tak taw sejak bila lah penubuhan rempit-2 ni, aku pernah tanya mak awan, beliau pun bingung bertambah lupa bila kelahiran rempit ni






Dahulunya mereka dikenali sebagai mat rempit tetapi masa telah mengupgrade mereka kepada samseng jalanan. Gejala mat-2 seperti ini bukan la perkara baru di Malaysia tetapi menjadi budaya dan telah menjadi turun temurun kepada generasi baru. Nampaknya, rempit ni cam sukan rakyat pulak ..hmm macam tu la . . 



Dek kerana mat rempit ni telah menjadi sukan
rakyat , ,so tiada la kesudahan aktiviti ni . .

konklusinya, semua pihak perlu berganding bahu
bersama-sama menghapuskan gejala yang
tidak bermanfaat ini dan jangan la
seperti enau dalam belukar melepaskan
pucuk masing-2 kerana ramaja kita adalah pemimpin
negara dek kerana pemuda harapan bangsa
kemudi harapan negara . .majulah sukan untuk negara. <<
 ayat pelajar SPM

Tuesday, 30 October 2012

buat orang suka ? how?

buat orang suka ? wait wait .. ni bukan buat orang tertarik dengan kita
cari jodoh ke apa ke ..bukan bukan
tapi buat orang sekeliling mudah mesra dengan kita
dengan kata lain macam dah kenal lama da..haha..

aku dah praktik ni masa aku kerja..
dengan cara ni aku senang nak dapat kawan..
kauntim la walau baru kejap kenal...
kalau customer tu senang la nak borak..
takde la cam tunggul je diri sebelah dia...annoying gak rasanya ..

Petua-2 nye :

1. senyum ..senyum tu sedekah..jangan reti senyum nak mengorat je ..tak rugi pe pun...jangan pula senyum2 sinis, senyum menggatal..

2. sabar..kene buat apa-2 pun sabar je..kene kutuk ke apa ke..awal2 jangan buat kepala..haha!

3. sentiasa ceria..tapi kene tempat la..kalau mmber tu baru break nan pakwe/makwe ke ..kau tetiba ketawa..makan kaki woii...

4. buat lawak sikit..jangan buat lawak bodoh der ..biar macam budak sekolah sikit lawaknye..

5. jangan nak racist ! semua sama je..hitam ke putih ke kelabu ke...

6. berdoa lah agar orang tak benci kita dan senang dengan kita..

p/s: ni memang cara aku..but better be yrslf.. *wink!


Wednesday, 24 October 2012

Murtad Movement

This is really serious current issues in Malaysia. They openly recruit new member who had murtad in Malaysia and Singapore to join their group in facebook named Murtad in Malaysia and Singapore (MMS). Actually they had another group before MMS, but the group had been delete by fb, so they come up with new group. There are many group that im not mention here.

According to fatwa issued by Majlis Fatwa Malaysia said that apostates in Malaysia as a national security threat and treason and in Malaysia itself forbidden muslim to change their religion. Here (Malaysia) is an islamic country.

Each muslim who had read this or know about the other group similar to this, I hope we can fight them with wise action, not to maki hamun them.

https://www.facebook.com/groups/489048747792194/

Mass Murder?? 
Mass Murder ? what ?? i feel sorry about them.. they had not enough knowledge about islam. 

O Allah brings them to your path~

https://www.facebook.com/groups/489048747792194/

Tuesday, 23 October 2012

Masterchef Enol

nama dia Ainul Mardhiah.. *sorry salah ejaan enol !!
hahaha..nama cantik macam tuan dia ..
dia ni kawan pieka ..
dulu masa aku kenal dia..kenal gitu-gitu je
sampai one day aku jumpa dia kat fb ..

interview punya interview ..gupe gupenye dia budak u aku jugak..
hahaha..amek kulinari lak tu ..
so aku pun mengambil peluang yang ada sebaik-baiknye tuk pau dia..
haha..dia ada kitchen tiap hari apa ntah..
so aku minta la kat dia apa dia masak..haha..

sedap gua cakap lu ..tak cukup jari nak jilat2nye..haha ..

THANKS ENOL !!


Friday, 28 September 2012

Rokok....Halal VS Haram



 hari ini aku cerita pasal rokok. Rokok uh confirm2 mmbahayakan kesihatan. Tapi ramai gak duk pus pas pus pas nyedutnye. Baru-baru ni aku ada usha2 kt FB berkenaan rokok.. Kat page uh ada sorang mamat ni.. Tak habis2 defend kenyataannya.. ROKOK TAK HARAM MAKRUH JE.>>


Ni mmg tak enak dibaca~ni la orang melayu..ilmu xcukup diperhalusi majlis fatwa pun mahu dibidasnya.. Atas dasar apa terjadinya begini??mungkin tiada didikan agama...yang haram dijadikan halal.. Beninilah dunia pada hari ni.. Ada yang tertanya walaupun sudah tahu jawapanya~kenapa rokok bahaya@haram???
Rokok BAHAYA sebab ade:

haa...ni la dye...kejadah dlm rokok uh....alaa setakat gmbar2 cmnie...xdenye perokok uh takot~sme la dengan kotak rokok yang mmpunyai gambar2 cmni>



hok gmbar cm gini pun depa xtkot...aku tnya mmber aku...dowang ckp..."aku lelaki xdenye nk lahirkan bby pra-matang kew ape kew...ha! gmbar yg tu orang kene kencing manis memey la potong jari kaki..yg bibir tu pulak..tu nmenye penyakit SIPLIS . ."ape benda la menata SIPLIS uh...xde kne mengena~
aku rasa klau gambar tahi pun dowang ttp hisap gak~tunggu muflis kot bru nk berhenti hisap rokok~

no cigarette no cry~

Me

It's me . . .
an ordinary person . .
have a heart and feelings . . .
happy , sad , angry , delight ...

But . .
i'm not an angel . .

i can't stand with all obstacles . .
i can't stand with your hell mouth . .
i can't stand with your unmatured actions . . .

i can be tolerance . . .but not forever ..

once you open the anger . .
you are facing real anger . .
yes i'm an eager . . .
i can't say it forever ..

Wednesday, 6 June 2012

Modified kereta di gurun

Kisah perjalanan seorang lelaki berbangsa Perancis pada tahun 1993 boleh dijadikan bukti nyata bahawa kreativiti seseorang itu boleh meningkat jika dalam keadaan yang terdesak. 

Emile Leray a.k.a Macgyver sebenar ini pernah terkandas di tengah-tengah gurun Sahara. Pada tahun 1993, dia melakukan perjalanan dari bandar Tan Tan, Maghribi melintasi Gurun Sahara. Emile melakukan perjalanannya dengan menggunakan kereta tuanya, Citroen 2CV je . Tak tau la akai letak mana mamat ni bawa kereta cengini ..lain kali bawala Proton Preve.

Snap-2 sebelum ekspedisi
Mamat ni sebenarnya nak ke Maroko tapi kene sekat pula dengan pasukan tentera semasa konflik Maroko dengan Barat Sahara .McGyver ni berjaya melarikan diri dengan keretanya ..


Tapi malangnya kereta pula buat hal. Tak berfungsi tengah-tengah gurun dah satu hal pula .. Tapi berkat semangat Survive mamat ni dia cuba la transform kereta dia ni jadi motor .



Kalau McGyver masih hidup menyujud dia kat mamat ni ..

p/s: aku syak dia ni budak engineering

Mayat Puntianak ?

Kalau anda sangka bahawa puntianak hanyalah makhluk ciptaan manusia dalam filem-filem melayu,
 

Mungkin anda akan berfikir kembali setelah membaca berita ini. Seorang arkeolog asal Bulgaria telah menemui kubur yang didakwa merupakan milik puntianak . Di dalam kubur itu masih terdapat rangka puntianak yang kelihatan seperti ditindih oleh batang pokok yang besar. ..




Menurut ketua muzium Sejarah Nasional Bozhidar Dimitrov,, kayu yang dihempap di atas rangka seperti sengaja dilakukan untuk menghalang puntianak ni bangun la kononnye .. 

Pada tahun 2004 juga ternyata ditemukan enam rangka puntianak dengan paku pada rangka itu. Keenam-enam  rangka ini ditemui berhampiran bandar Debelt, Bulgaria oleh seorang arkeologi bernama Petar Balabanov.

Menurut sejarah, zaman dulu sebuah ritual penyembahan kepada berhala sudah menjadi adat bagi rakyat Serbia, dan negara Balkan termasuk Bulgaria, Turki, Greece, dan Albania. Ritual anti-puntianak iaitu perburuan puntianak seperti memaku dan menindihnya dengan batang kayu yang besar untuk mengelakkan vampir itu minum darah manusia juga merupakan hal yang sering terjadi ketika zaman itu..

Akan tetapi masuk sahaja versi melayu, puntianak tidak lagi mencari darah ..tetapi mencari anaknya sambil bermain gamelan .. Puntianak harum sundal malam ..

Madonna tampil Nazi

Pada 31/5 Madona tampil dengan konsertnya di Israel yang membawa tema Nazi. Cukup jelas lambang Nazi semasa oppening konsertnya.

Pemerintahan Nazi yang dipimpin oleh Adolf Hitler yang sangat sadis dan ditakuti pada masa Perang Dunia ke II tersebut ikut mewarnai konsert Madonna.  

Memang konsernya kali ini Madonna seperti mengisyaratkan sesuatu melalui banyaknya simbol-simbol yang digunakan olehnya termasuk dalam video pembukaan untuk memulakan konsert tersebut.  

Dalam video tersebut Madonna muncul dengan menggunakan gambar beberapa tokoh dalam Perang Dunia Ke II, namun wajahnya dicampur-campur dengan bahagian wajah orang lain, seperti mulut, atau matanya diganti. Sampai pada akhirnya Madonna tampak dalam video tersebut sambil menggunakan misai kontot ala Hitler dan memasang lambang swastika atau lambang Nazi pada dahinya. 

Natijahnya, konsert Madonna di Israel ini mengundang kontroversi dari pelbagai pihak. Ada pihak-pihak yang menilai bahawa tema yang dipilih oleh Madonna sebenarnya tidak penting.

Tetapi persoalannya di sini mengapa harus
memakai Nazi dan membangkitkan kenangan pada masa Perang Dunia II? Mengingat bahawa dulunya Israel berada di bawah jajahan Nazi ketika menghadapi Perang Dunia II, konsert Madonna ini dinilai tidak layak dan dianggap tidak patut. Kerana memasukkan unsur politik dalam muzik dan mengundang kemarah ramai pihak ..


 

Tuesday, 5 June 2012

Status Hukum Infinity Downline @ Login Facebook Dapat RM100

Status Hukum Infinity Downline @ Login Facebook Dapat RM100

Monday, 16 April 2012

syarat untuk mati

syarat mati .. 
bukanlah sakit yang kau rasai,
syarat mati juga bukan rasa usiamu, 
syarat mati jua bukan dari apa kekurangan mu
dan bukan juga apa yang menyakitimu
tapi syarat mati ialah hidup
dan kita memenuhinya ..
salam barakah~

Thursday, 5 April 2012

oppooocot~


Melatah oooo melatah ..hahaha~entry kali ni ..pasal latah ..kalau orang yang melatah ni ..hati-hati la der kalau nak mengusiknya ..silap diusik ..maki hamun jadi santapan brekfst mahupun supper ..kira ok la tu ..buek nye mereka pegang parang ..tak ke kene perambat dengan parang ..

Tetapi yang merungsingkan,, adakah melatah ni memang diwarisi orang Melayu?? tak pernah lak tengok cerita omputeh mereka latah cam

" ouh d**m, bulls**t u main cak2 dengan i terkejut " ..

agak-agak kalau indian lak??

" ane ulek mapley  ....."

acano??kalau ada pelatah dari dunia lain bagitahu la ye??

Wednesday, 4 April 2012

kemon la ..!!


Heiii ...come on la ..!! asal lari dari rumah je MELAYU .. asal buang anak je MELAYU .. apa tak ada aktiviti lain ke ?? lari dalam guni 200 meter berganti-ganti ke ..?? ni hah!! baru umur 15 tahun ..dah lari ikut jantan .. mula-mula konon kene culik ..pastu tetiba pulak ikot jantan .. hahaha ..  member aku cakap ..muka cam pecah rumah siapa nak culik ..??

Tak malu apa dengan bangsa lain ..?? kenapa mereka lagi maju..?? lagi kaya..?? mereka tak ada pun status special .. orang MELAYU je ada ..pinjaman bumiputera,,status orang melayu,,tanah rizab,,bla bla bla ... tapi KITA tak setanding mereka .. KENAPA??

ATTITUDE !!


  • KITA suka MEMINTA ..MEREKA?berusaha sebab?? mereka tidak ada status special kat Malaysia ni
  • KITA kebelakang (tak semua) .. sedang MEREKA mencari kejayaan KITA sibuk dengan VANILLA COKLAT ..DRAMA PETANG2 
  • KITA GELAP WANG .. kalau ada tanah sekangkang tikus pun nak dijual kalau dibeli dengan harga tinggi ..

    p/s: aku tak kutuk bangsa sendiri

    Sunday, 4 March 2012

    Kisah cinta FB

    kalaulah dapat di-compile semua status di Facebook ..maka dengan segala rasminya cerita SEMBILU pun boleh jatuh numbor 2 cerita terpanjang ..sedar atau tidak mahupun separuh sedar,, rakan-2 FB KEBANYAKAN bukan SEMUA terlalu takjubnya POST-2 kisah cinta cengini :



    kan-2 ..boleh wat drama siri ...

    p/s; sebenarnya aku jeles ..hahaha!!

    Guys : They full of tricky


    kalau nama nye pun lelaki .. KEBANYAKAN bukan SEMUA kaki kencing .. pengalaman aku jumpa rakan-2 camnie ramai kemain~BEWARE LEKAKI CAMNI:
    1. MANIS MULUT
    2. KELAKAR
    Hok ni bahaye sikit .. mereka-2 ni insan yang pandai amek hati perempuan .. in fact gurl memang suka lelaki yang ada sense of humor ..kn-2?? tokseyh nak tipu lerr ..

    nak detect lelaki yang penuh tricky-2 ni mudah je ..cuma nampak xnampak je :

    1. kalau ada akaun facebook .. tak guna nama sendiri ..
    2. kalau ada relation dengan anda .. xnak display .. 
    3. kalau anda tag cinta2 dengan dia ..kompem2 dia remove tag
    4. kadang2 ada yang private-kan wall fB
    5. mungkin dia kenal ibu bapa kamu .. tp jangan percaya sangat
    6. alim depan parent anda . tetapi dibelakang??zzzZZ..
    7. kalau anda msg .. tp xreply ..katanya nk study ..//xde kredit
    dan JANGAN sesekali dekati lelaki seperti ni:
    1. kaki pau ..topap,belanja makan,,etc....
    2. sekali dia kantoi curang .. n dia approach anda balik ..jangan dilayan ..FAKE belaka

    p/s: cinta masa muda ..

    Saturday, 4 February 2012

    Sg. Sedim terbaikkk~

    WELCOME TO Sg. SEDIM .. kemain dah jadi tourism guide awan  sekarang .. Tadi awan n classmate pergi Sg, Sedim .. mandi manda la weii apa lagi .. tu je yang special kat sana ..

    Road way pergi sana kemain lagi bengkok-2 awan sikit je lagi nak termuntah dalam kereta .. nasib x la ye .. kami sampai sana teros pergi ke TREE TOP WALK .. woii best oitt ..penat kemain






    Setel walk-2 bodoh tu .. kami set-up BBQ berhampiran sungai tu la..
    terbaik weihh .. mandi makan mandi makan
    perot kembong sudaa XD . .sedap la kan masakan orang bujang XD ..









    air dia ..wah kemain sejuk weihh ..awan pun mengigil ha dalam tu ..
    tapi staill~ ramai gila bermandi manda tak kurang jua pada bercinta ewahh !! giler jelez ..
    mereka dtg berpasang-pasangan .. tapi kami??
    suma lelaki weihh..

    aip2~ kami straight no trafic light




    beronok-ronok mereka mandi ye ..ada terjun stail botoi .. bryien masalomas pun geleng pale tengok stail ni .. bukan dia je .. Pak Lah pun salute spring la weihh~

    banyak lagi foto .. next time lerr share XD

    Friday, 3 February 2012

    When a guy fall in love . .

    when a guy fall in love with u . . .

    1. A man in love becomes a softer version of his former self
    2. discovers his sensitive side
    3. spend more time with u .. even he quiet busy
    4. give u a present
    5. always ask your opinion
    6. watever u dress up .. u'll look fine to him
    7. sacrifice anything for u
    8. eager to be what you wanted


     For me that call love . .when you know he love u dont do this thing or u may hurt them:

    • u tell him about the third party
    • u tell him .. someone likes u and he always with you
    • you compare him with another guy who is better
     give a look at yourself~

    Wednesday, 1 February 2012

    Aku . .

    hi . .! ni aku masa kecil .. handsome tak ada la .. comel sikit je XD .. masa tu aku umor 3 tahun, dulu kan mak aku panggil aku "capang" ..hahaha!! nasib la tak melekat nama tu =_="


     time ni aku nerd lagi tak tau erti hidup ni macam mana XD .. sekarang aku dah tau cam mana hidup tu ..
    Payah gak .. tapi cikgu aku cakap life start at 40 .. kalau sekang pun dah payah .. pergh-2 kemain lagi payah gandaan kuasa tiga la jawabnya . .



    Moga-moga aku jadi innocent selalu~

    *ajar aku erti hidup

    First Video (2009)


    hahaha!! tak tau la mana datang video ni . tengok je ..diam-2 simpan dalam hati XD

    Monday, 30 January 2012

    Kolam Air Panas Ulu Lengong


    Hai guys . .last weeks kami pergi travell di Baling . .mandi kolam..hohoyyy~setelah menimpa pelbagai masalah dengan minyak takdenye, akhirnya kami sampai juga di kolam air panas.
    Kami tiba dalam jam 2 pagi tetapi . .




    ha!! kemain lagi ramai . .berjemaah datang ni. .
    nak masuk pun kene beratur ada la dalam 15 minit. .
    air panas pun rasa suam2 panas je . .siap ada yang berenang-renang lagi . .beronok-ronok mereka tak gitu . .aku pun rendam la kaki aku then join sekali la beronok-ronok dalam kolam tu..

    Suddenly, jeng-jeng~~
    aku baru tersedar dalam diam
    ada bau-bau bacin kuar . .
    hahahaha!!
    kompem2 la aku terus keluar~



    wajah hazeeq
    <-----nampak tak nampak?
    hahaha~wajah kegelian . .ewahh~

    dan kami mendapat satu konklusi jangan pergi pada waktu kemuncak seperti 2-5 pagi
    pergilah pada waktu tengahari . .

    *mmg xde sape la kat kolam air panas tu XD

    Tuesday, 17 January 2012

    I wish

    what I wish for . . . .


    I wish i could carry ur smile in my heart
    for time when my life seems so low


    it would make me believe
    what tomorrow could bring
    when today doesn't really know

    there's no easy way
    its gets harder each day

    i wish u're here
    and carry me away
    from this long lonely night


    *i'll be gone

    Wednesday, 11 January 2012

    INFINITY DOWNLINE

    Kali ini aku nak respond tentang INFINITY DOWNLINE. Menata ini sebenarnya tempat orang-2 buat duit. Sebenarnya banyak lagi skim-2 cepat kaya-raya tapi ini yang paling feymes sekarang. Menata ini adalah perniagaan piramid, nama pun dah INFINITY DOWNLINE .. maknanya setiap kepala yang join nate ni perlu cari ahli baru untuk mendapat bahagian tersendiri ..
    Duit macam kat Bank
    hok gambar cam gini yang memukau orang-2 untuk join. . .cuba fikir sejenak ..orang gila je simpan duit dalam rumah .. ni semua untuk promote bisnes yang ntah apa-2 .. TENGOK--------->

    Anda yang atas sekali. . .kalau tak jumpa downline anda .. apa yang terjadi??
    No Money~~
    heyy guys wake up!!
    only with RM100 U CAN GET RM1000 WITHIN 4 DAYS??
    GILA APA??



    *kalau boleh buat duit macam ni . .
    suruh PM invest, paling sakai
    RM 1,000,000 dalam masa 4 hari
    RM 10,000,000...then Dato' Najib
    tak perlu susah-2 pikir masalah negara
    buat bisnes ni jaga cucu kat rumah


    Think guys . .!